ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ" - Τετάρτη 9 Ιουνίου 1993 – ΛΑΡΙΣΑ

Δημιουργίες του Κώστα Τσιναρίδη

Δεκαεννέα πρωτότυπες δημιουργίες του καταξιωμένου καλλιτέχνη Κώστα Τσιναρίδη εκτίθενται από χθες στην ισόγεια αίθουσα του Χατζηγιάννειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου.

Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά που βασίζεται στο προσωπικό
ταλέντο, αξία και μεράκι του δημιουργού.

Ο Κώστας Τσιναρίδης ο οποίος αντλεί τα θέματα του από την μυθολογία, την μουσική, τη φιλοσοφία, την ίδια την κοινωνία που μας περιβάλλει, συνθέτοντας μια ολόκληρη ιστορία που έχει αρχή και τέλος, χρησιμοποιεί λάδια, τα οποία δουλεύει όχι με πινέλο αλλά με σύριγγες, πετυχαίνοντας την απόδοση όγκου με το ίδιο υλικό και αφήνοντας το χρώμα ελεύθερο να δημιουργεί μόνο του πάνω στις φόρμες του δημιουργού.

Ένα ορφικό μυστήριο καλύπτει τους πίνακές του, μέσω του οποίου ο καλλιτέχνης πετυχαίνει τις συνιστώσεις της αισιοδοξίας για τη συνέχιση της ζωής του πλανήτη μας.

Ο ζωγράφος Κώστας Τσιναρίδης έχει στο ενεργητικό του μια σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σε Βόλο, Καρδίτσα, Αθήνα, ενώ αναμένεται να εκθέσει έργα του και στο εξωτερικό.

Γεννημένος το 1955 στα Τρίκαλα και ασκώντας το επάγγελμα του ακτινολόγου στο Γ.Ν.Ν. Τρικάλων ήρθε σε επαφή με την τέχνη από τα είκοσι του χρόνια.

Επηρεασμένος από τον άνθρωπο και τα ψυχικά του προβλήματα άρχισε να ασχολείται με την ζωγραφική την οποία αγάπησε και ανέπτυξε σε όλο της το μεγαλείο.

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 – 9μ.μ.

SHARE

Developed by Webstation