ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ

Εφημερίδα "Ελευθερία" - Τετάρτη 9 Ιουνίου 1993 – Λάρισα

Ζωγραφίζει με …σύριγγα!

Έργα ζωγραφικής πλαισίωσαν για άλλη μια φορά το φουαγιέ του «Χατζηγιάννειου» πνευματικού Κέντρου Λάρισας, παρουσιάζοντας στο φιλοτεχνικό κοινό μια πρωτοφανή τεχνική με …σύριγγα!

Δουλειά δύο τελευταίων χρόνων παρουσιάζει ο κ. Κωνσταντίνος Τσιναρίδης, ο οποίος είναι γιατρός και επηρεασμένος από το επάγγελμα του, ανακάλυψε μια νέα τεχνική στην τέχνη της ζωγραφικής να δημιουργεί τα έργα του, όχι με πινέλο αλλά με σύριγγα.

Για πρώτη φορά παρουσιάζει τη δουλειά του στη Λάρισα, ενώ έχει κάνει εκθέσεις στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα Τρίκαλα, όπου ζει και εργάζεται.

Στην τεχνική με την σύριγγα χρησιμοποιεί λάδια. Ο ίδιος εξηγεί: «Με την τεχνική που χρησιμοποιώ, κάνουν εικοσιδύο ημέρες για να στεγνώσουν τα έργα. Το χρώμα κυλά επάνω στον πίνακα διαγράφοντας την πορεία, του υπό τη δική του καθοδήγηση…».

Στα έργα του κ. Τσιναρίδη κυριαρχούν ανθρώπινες φιγούρες και έντονα χρώματα, σε απόλυτη αρμονία δεμένα, μεταξύ τους. Ο ίδιος έχει βραβευθεί για δύο έργα του. σε μια ομαδική έκθεση στην Αθήνα, το ένα εκ των οποίων εκθέτει και στη Λάρισα. Η έκθεση, γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Λάρισας και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου.

SHARE
Developed by Webstation